Agenda in Grou

Activiteiten & Festiviteiten
Waar een klein dorp groot in kan zijn!

Grou, het kloppende hart van watersport in Friesland, bruist het hele jaar door van leven met een schitterende verscheidenheid aan evenementen en activiteiten. Als het Watersportdorp van Friesland is Grou niet alleen een paradijs voor liefhebbers van varen en zeilen, maar biedt het ook een breed scala aan unieke ervaringen voor de inwoner alsook de bezoekers in alle leeftijden en interesses.

Het enige dorp in de wereld dat geen Sinterklaas feest viert, maar ons eigen Sint Piterfeest. Jaarlijks vindt hier DE start van het traditionele Skûtsje Silen plaats en de Grouster RoeiSloepen Race Grou waar heel sloeproeiend Nederland op afkomt.
Op de wateren rondom Grou komt de watersport tot leven met kleurrijke zeilboten, sloepen, jachten, oud-hout en traditionele skûtsjes die strijden om de titel tijdens zeilwedstrijden en regatta's. Het is een spectaculair schouwspel waarbij de vaardigheid van de zeilers en de kracht van de wind samenkomen in een adembenemende vertoning.

Maar, ... juist ook buiten het water is er genoeg te beleven. Grou organiseert een keur aan culturele evenementen en vormt daarmee het perfecte decor voor deze bruisende evenementen, waar de inwoners en bezoekers kunnen genieten van lokale lekkernijen, ambachtelijke producten en de warme Friese gastvrijheid en gezelligheid. Een dorp met maar liefst 23 active verenigingen, echt voor elk wat wils. Zoals een eigen FFF (Fereinigin Foar Folksvermaken) die het jaarlijkse dorpsfeest organiseren en verzorgen tot in de puntjes, waar gezelligheid voor jong en oud voorop staan. 

Kortom, Grou is niet alleen het Watersportdorp van Friesland, maar ook een bruisende bestemming vol leven, plezier en avontuur voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke ervaring en gezelligheid het hele jaar door. Of je nu een liefhebber bent van watersport, cultuur, natuur of gewoon op zoek bent naar ontspanning, Grou heeft voor elk wat wils.