Roeien met GRSV

Grouster RoeiSloep Vereniging

Sinds april 1997 is de GRSV actief op en rondom de Grouster meren. GRSV doet al jaren mee aan de wedstrijden om het Nederlands Kampioenschap Sloeproeien. Per jaar worden zo’n 20 wedstrijden geroeid, zoals de legendarische Harlingen-Terschelling Race, Amsterdamse grachtenrace, Kameleonrace Terherne of onze eigen uitdagende Grouster Roeirace. De vereniging heeft 3 sloepen in haar bezit.

De Wetterfretter
De Wetterfretter is een aluminium 8-persoons sloep. Het herenwedstrijdteam roeit in deze sloep op dinsdag- en donderdagavond. Naast het jaarlijkse onderhoud van de Wetterfretter is er dit jaar een nieuw afdekzeil voor de riemen opgekomen. Deze biedt ook ruimte voor sponsoring.

De Wetterwrotter
De Wetterwrotter is een polyester 8-persoons Kuiken-sloep. Het dameswedstrijdteam en het recreantenteam roeit in deze sloep. Op maandag-, dinsdag- en donderdagavond is zij vaak te zien op de wateren rondom Grou.

De Wetterspetter
De Wetterspetter is een 6-persoons reddingssloep, de kleinste van de vloot. In 2018-2019 is de sloep gerestaureerd. De binnen- en buitenkant is nu van polyester. Hierdoor wordt het onderhoud makkelijker en kan zij weer jaren mee.

 

Meer informatie via:
W: www.roeiracegrou.nl
E:  info@grsv.nl