Verder Wandelen

Om Grou en op de Bird

Langs het water
Wil je verder wandelen en langs het water? Ook dat kan. Vanaf hotel Oostergoo, langs het Theehuis en het Zeilcentrum kun je over de steigers langs de waterkant wandelen. Houd het water aan je linkerkant en vervolg je weg langs het Prinses Margrietkanaal. Hier staan diverse bankjes waar je even kunt uitrusten en genieten van het zicht over het water en de vele boten die hier passeren.
Loop je het pad helemaal af, dan kun je aan het einde (rechts) over het pad, door het Grousterbosje, via de sportvelden terug naar het centrum of loop over het aquaduct langs het spoor naar het NS-station en vervolg je weg weer richting het centrum, waar je het prachtig “Foar de Wyn” beeld op de rotonde passeert.

Naar de overkant
Pak op de Hellingshaven de ‘Gastvrij Grou’ pont naar de overkant. Dit is een fiets- en voetgangerspont. Vanaf hier ga re rechtsaf en loop tot aan de volgende pont ‘De Bird’. Hier maak je de oversteek naar ’t Eiland De Bird, waar je heerlijk kunt rondlopen, genieten van de natuur, het weidse uitzicht en het cultuurhistorische landschap. Daarna neem je de pontjes gewoon weer terug.

Wandelnetwerk
Informeer bij het InformatiePunt Gru ook naar de wandelmogelijheden van het wandelnetwerk op basis van knooppunten. Dit is een vergelijkbaar netwerk met het fietsroutenewerk. 
Diverse routes liggen klaar.

Tip van een local
Voor een lange wandeling (10 km) steek je de spoorwegovergang over voor ‘Een rondje Friens’. Loop over het fietspad langs de Reinerswei richting Jirnsum. Over de brug bij Jirnsum ga je rechtsaf. Door het klaphek (sluiten) loop je door de weilanden in de richting van Friens en langs de meanderende ‘De Mûzel’. Vervolg je pad door Friesn en loop door op de Beslingadyk, totdat die uitkomt op de Rijksweg/Overijsselsestraatweg. Steek over naar het fietspad en wandel (linksaf) door richting Jirnsum. Op het kruispunt bij het café ‘De twee Gemeenten’ (koffie) ga je linsaf en loop je weer terug naar Grou. Ook een erg leuk rondje ook op de fiets!