Grou te Voet

Heerlijke Frisse en Friese wandelingen door en om Grou.
Geen dag is hier hetzelfde, zeer divers van koud, warm, nat en droog met of zonder zon, vorst of sneeuw, in de wind of luwte. In ieder jaargetijde een plaatje, maar altijd een heerlijke tijd om met de wandelschoenen of laarzen erop uit te trekken, langs het water, door het land of door het oude centrum om Grou te voet te ontdekken. Grou kent meerdere wandelroutes die je zelf o onder leiding van een gids kunt lopen. Geniet, ervaar en beleef de historie en veelzijdigheid van een klein dorp via de vele wandelroutes die Grou rijk is.

Via ‘Paad troch Grou’
Grou heeft meer dan 43 rijksmonumenten in en buiten het dorp, echte pareltjes.
Ervaar het heden met het verleden en ontdek deze pareltjes in Grou met de wandelroute ‘Paad troch `grou’. Een wandelroute die langs maar liefst 21 mooie, oude en vele rijksmonumenten loopt.

De ‘Wandelroute door Grou‘  start en eindigt bij het InformatiePunt Grou. Deze ‘Wandelroute door Grou’ duurt ongeveer een uur loopt door het hele dorp. In het boekje wordt naast de route ook iedere bezienswaardigheid op een informatieve manier beschreven.

Onder leiding van een dorpsgids
Aan de wandel met een gids door Grou en laat je meenemen in de geschiedenis van Grou.
De unieke ligging van Grou, waar dit dorp als enige in Friesland het centrum is omringt door water. Met al haar straatjes en steegjes en verscholen pandjes. Vroeger werd Grou ook wel het Venetië van het Noorden genoemd, het water liep vroeger door tot in de haarvaten van het soms nauwe centrum. Nu zijn deze bijna allemaal gedempt. Interesse in een bezoekje aan het voormalig Raadhuis? Dat kan, boek een dorpswandeling onder leiding van een gids via info@grou.nl, minimaal met 4 personen, of kom langs in het InformatiePunt Grou aan het Halbertsma’s Plein 12.

De kunstwerken in Grou.
Geniet van de maar liefst 15 kunstwerken die Grou rijk is en door het hele dorp verspreid staan opgesteld. Ieder kunstwerk heeft zijn eigen verhaal.

Wandelen Om Grou.
Meer van de natuur genieten, dat hebben we ook een heerlijke wandeling van zo’n 7 kilometer Om Grou.
Langs het water via het kanaal, genieten van de weidse uitzichten, over de grintpaden, langs de tuinen en de Grouster Architectuur, zie en leer je Grou kennen vanuit een heel ander perspectief. Met deze route is het ook heerlijk uitwaaien.

Na afloop of tijdens de wandelingen is het altijd mogelijk om tussendoor even op adem te komen in een van de 20 horeca etablissementen die Grou rijk is. Teveel voor 1 dag? Boek een overnachting in het Hotel, de Waterhostel of een van de B&B’s en vele vakantiehuisjes die Grou rijk is en geniet langer van je uitje.
 

De wandelroutes zijn verkrijgbaar in het InformatiePunt Grou aan het Halbertsma’s Plein 12.