Haveninformatie

De 4 gemeentelijke jachthavens van Grou

Wij heten je van harte welkom in de 4 gemeentelijke havens van Grou.
Als bezoeker kun je in de 4 verschillende gemeentelijke havens afmeren.
De Pikmeerhaven, de Hellingshaven, de Nieuwe Kade en de Suderkade.
Het centrum van Grou bevindt zich in het midden van deze 4 havens op directe loopafstand. Op de steigers vind je voorzieningen voor elektriciteit, water en afval.

De Pikmeerhaven
In ‘t Havenhûs (Meersweg 9a) vind je de sanitaire voorzieningen. Geopend voor passanten van de gemeente- havens, de toiletten zijn alleen via een toegangscode te gebruiken. Deze code vind je terug op je betalingsbewijs.
De sanitaire voorzieningen van het Zeilcentrum behoren niet tot de gemeentelijke faciliteiten. Deze zijn geopend van 07.00 – 22.00 uur en ontvang je indien gewenst hiervoor een toegangscode, kosten gebruik van de douches € 1,-
Het afval kan worden gestort in één van de recreatieve afvalcontainers
op diverse plekken in en rondom de haven.

De Hellingshaven
Een beschutte haven voor ongeveer 40 boten met een maximale lengte van 12 meter.

Let op! Op dit moment wordt hier gebouwd.
In de Hellingshaven bevinden zich aparte toiletten, de dichtstbijzijnde douches vind je in het Havenhûs en onder de muziektent op het Halbertsma’s Plein, geopend (in de maanden juni, juli en augustus) van 07.00 – 22.00 uur. Daarna zijn de toiletten gesloten.
Het afval kan worden gestort in één van de recreatieve afvalcontainers in de haven.

De Nieuwe Kade
Met zicht op de Sint Piterkerk ligt u in het oude centrum van Grou.
De dichtstbijzijnde sanitaire voorzieningen vindt u onder de muziektent op het Halbertsma’s Plein. Het afval kan worden gestort achter de houten schutting op de steiger in de recreatieve afvalcontainers.

De Suderkade
Met zicht op de Sint Piterkerk, ligt u in het oude centrum van Grou.
De dichtstbijzijnde sanitaire voorzieningen vindt u onder de muziek- tent op het Halbertsma’s Plein.
Het afval kan worden gestort achter de huizen aan de Suderkade, bereikbaar via de doorgang tussen de twee huizenblokken.

Vuilwaterafvoer
Mogelijkheden voor het legen van de vuilwatertank kan aan de FRO-kade in de Hellingshaven en bij steiger C in de Pikmeerhaven.

De groene leenfiets
Voor onze passanten hebben we de groene leenfiets klaarstaan. Deze kunt u gebruiken voor een ritje naar de apotheker, de bibliotheek of het station. Een extra service van onze havenmeesters, vraag hen naar de mogelijkheden.

Havengeld, watertoeristenbelasting en voorzieningen
Na aankomst kunt u zich vanaf 14.00 uur melden op het havenkantoor; de havenmeester komt ook bij u langs. Het liggeld voor een overnachting is € 1,45 per meter. De kosten voor stroom, water en sanitaire voorzieningen zijn in het havengeld verwerkt. Behalve bij gebruik van douches in het Zeilcentrum (€ 1,-) Uit veiligheidsoverwegingen vragen wij te betalen met pinpas, creditcard of via de betaalApp op uw eigen telefoon (als u uw bankzaken regelt via uw telefoon).
De toegangscode voor de gemeentelijke sanitaire voorzieningen, staat op het betalingsbewijs.

Stel u op de hoogte van het havenreglement dat in ‘t Havenhûs te raadplegen is.

Havenkantoor -De Havenmeesters -
Meersweg 9a
9001 BG Grou
M: 06 5315 1298

E: havenmeestergrou@outlook.com