Welkom in Grou

De Burgemeester heet u welkom in Grou

Grou is een plaats waar alles watersport ademt. Dat kan ook niet anders gezien de ligging in het hart van de Friese wateren. Door de overzichtelijke meren en vaarten en het weidse landschap is Grou vanzelfsprekend een geliefde aanlegplaats voor velerlei watersporters. Als beginpunt, tussenstop of eindbestemming, Grou is een niet te missen hoogtepunt in deze watersportprovincie. U vindt er alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie, een weekendje weg of een heerlijk dagje uit. Grou is dan ook een karakteristiek dorp met een gezellig centrum met nog ouderwets knusse winkeltjes en meerdere restaurants met sfeervolle terrasjes zowel in het centrum als aan de waterkant.

In de zomermaanden worden in en om Grou tal van evenementen georganiseerd, zodat er voor bezoekers én inwoners altijd meer dan genoeg vermaak wordt geboden. En mocht u Grou toch niet genoeg vinden? Dan zijn Leeuwarden en de Alde Feanen vlakbij om juist de dynamiek van energierijke hoofdstad van Friesland te ondergaan of het rustgevende van het tot Nationaal Park gekroonde natuurgebied. Genieten van de vele bezienswaardigheden in en om Grou vergt een plezierige inspanning die uitsluitend tot volledige ontspanning kan leiden.

In dit magazine vindt u veel nuttige informatie over het dorp, het rijke verenigingsleven en alle evenementen die er de komende tijd worden georganiseerd. Doe er uw voordeel mee en neem de tijd om Grou en wijde omgeving tot u te laten doordringen. Mocht dat niet in één keer lukken – en die kans is levensgroot aanwezig – dan bent u een volgende keer weer minstens zo welkom in Grou. We zien u immers graag (terug).

Sybrand van Haersma Buma

Burgemeester gemeente Leeuwarden